RIU EBRE. ILLA DE BUDA DISSABTE 14 D’ABRIL.

Canal ple.

Ja no queden angules.

La temporada fa dues setmanes que ha acabat.

Ara es veda.

shapeimage_5

És vital la roba d’abric anti vent, real i l’aparent, sumat amb el que genera la pròpia velocitat de la llanxa.

“Reco del Riu”.

Las angules han crescut i al final ja son anguiles.

La anguila és més gustosa que la angula. Ideal per els amants, com jo, de les menges populars.

Si la poséssim de moda seria més cara que el Jabugo.

P1020212

A aquest plat li diuen “chapadillo” proposo a la acadèmia de promoure’l. Seria una forma d’ajudar a aconseguir menús tan saborosos com econòmics. El secret es l’alt contingut de greixos dels saludables.

El posaré la propera vegada que faci de “brigadier”.

Qui s’apunta?

Sembla que la situació deflacionaria, cada vegada ens fa més sensibles a la variable preu. A l’estat tenen una gran tradició de consum d’animals immadurs. Des de el “cochinillo” fins al “pescaito frito”. Es una llarga tradició d’ineficiència econòmica, portada fins la bogeria amb “l’AVE para todas las capitales de provincia”.

Un plat de xapadillo es vint vegades mes econòmic que un d’angules. Hem d’aprofitar per descobrir i gaudir.

Miquel Brossa

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *